ua en ru

Світові ціни на золото можуть зрости до трирічного максимуму, - Bloomberg

Світові ціни на золото можуть зрости до трирічного максимуму, - Bloomberg Фото: золото на світових ринках може ще більше подорожчати

Порівняно з попереднім прогнозом, експерти вже підвищили максимальну ціну золота

До кінця вересня 2016 року вартість унції золота може досягти 1 425 доларів, ті їсть збільшиться на 4%, порівняно з попереднім максимальним показником (максимальним з березня 2014 року). Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на експертів банківської групи ABN Amro Group.

В складеному агентством рейтингу найбільш точних прогнозистів ця банківська група посідає перше місце, - підкреслює Bloomberg. Експерти вже підвищили максимально можливу ціну золота, порівняно з попереднім прогнозом на 75 доларів, і, якщо прогноз підтвердиться, то світова котирування золота стане найвищою за останні три роки.

На думку експертів ABN Amro вчорашній різкий стрибок "золотих" цін свідчить про те, що інвестори вкладають кошти в дорогоцінні метали на тлі невизначеності, викликаної Brexit.


При цьому, повідомляє Bloomberg , експерти допускають зниження цін на золото в кінці 2016 –початку 2017 року, однак зниження ціни буде додатково стимулювати покупку дорогоцінного металу.

У ході сьогоднішніх торгів вартість унції золота коливається в районі 1370, - повідомило агентство.

Нагадаємо, вчора світові ціни на золото зросли до дворічного максимуму.