ua en ru

Світові регулятори перевірять тіньовий банківський сектор

Світові регулятори перевірять тіньовий банківський сектор - організації, які не працюють з депозитами, але несуть значні ризики для фінансової системи. Про це в інтерв'ю Financial Times заявив голова Управління фінансового нагляду Великобританії, глава комітету зі співробітництва у сфері нагляду та регулювання Ради фінансової стабільності (FSB), якому G20 доручила керувати реформою світового фінансового регулювання, Адер Тернер, повідомляє РБК daily.
За словами А.Тернера, до цих пір регулятори по всьому світу допускають одну "фундаментальну помилку", вони не думають системно про ту роль, яку компанії тіньового банківського сектора зіграли у розв'язанні фінансової кризи. "Незважаючи на те що багато проблем прийшло з тіньової банківської системи, більша частина наших дій у до цих зосереджувалася на банківських інститутах", - підкреслив він.
На думку А.Тернера, регулювання цього сегмента фінансового ринку має сконцентруватися не на окремих компаніях, а на тому, як вони взаємодіють один з одним і тим самим збільшують ризики для всієї системи. За відсутності належного контролю регулятори ризикують через п'ять-десять років зіткнутися з новою тіньової фінансовою системою і новими ризиками.

G20