ua en ru

Світові лідери засудили рішення США залишити паризька хартія

Світові лідери засудили рішення США залишити паризька хартія Фото: Трамп заявив про вихід США з Паризького угоди

Рішення Дональда Трампа розкритикували Ангела Меркель, Тереза Мей і Джастін Трюдо

Світові лідери критично поставилися до рішення Дональда Трампа про вихід США з Паризької угоди по клімату. Про це повідомляє DW.

Так, канцлер Німеччини Ангела Меркель вже провела телефонну розмову з президентом США Дональдом Трампом. Зокрема, вона висловила жаль у зв'язку з рішенням Білого дому про відмову від Паризької угоди.

Пізніше про це повідомив офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт. За його словами, Меркель підкреслила відданість ФРН умовами Паризької угоди.

Британія і Канада також не одобряють рішення США по Паризькій угоді

Окрім цього, Дональд Трамп провів телефонні розмови з прем'єр-міністром Великобританії Терезою Мей і главою уряду Канади Джастіном Трюдо.

Згідно з повідомленням, американський лідер намагався пояснити їм свою позицію по кліматичній угоді. Зокрема, Трамп "запевнив лідерів в прихильності Америки Трансатлантичного альянсу та активного прагнення захищати навколишнє середовище".

Тим часом прем'єр-міністр Британії Тереза Мей відмовилася від публічної критики Трампа. Мей заявила, що він, як президент США, має право визначати точку зору своєї країни з цього питання.

Вона також підкреслила, що лідери країн "великої сімки" - за винятком США раніше вже висловили свою позицію на саміті в Італії і мають намір дотримуватися Паризького угоди. За словами прес-секретаря Мей, пише видання, прем'єр Британії в розмові з Трампом висловила своє засмучення і зазначила, що ці домовленості являють собою глобальні рамкові умови, необхідні для "захисту процвітання і безпеки майбутніх поколінь."

Пізніше канадський прем'єр Джастін Трюдо підтвердив розмову з Дональдом Трампом. Він зазначив, що "глибоко засмучений" цим кроком американської адміністрації. Трюдо також запевнив, що Канада залишається відданою "боротьбі зі зміною клімату та підтримки чистого економічного зростання".

Нагадаємо, Еммануель Макрон заявив, що Франція відмовляється переглянути Паризьку угоду по клімату.