ua en ru

Франція відмовляється переглянути Паризьку угоду по клімату, - Макрон

Франція відмовляється переглянути Паризьку угоду по клімату, - Макрон Фото: Еммануель Макрон відмовився від перегляду Паризької угоди по клімату

Вихід США з Паризької угоди є жахливою помилкою для американців і всього світу

Президент Франції Еммануель Макрон заявив про відмову від ініціативи США переглянути положення Паризької угоди по клімату. Про це йдеться у відеозверненні президента Франції, опублікованому на його сторінці в Twitter.

"Сьогодні Дональд Трамп заявив про вихід США з Паризької кліматичної угоди. Я поважаю це рішення. Але також я думаю, що це жахлива помилка, як і для США, так і для всієї планети", - сказав Макрон.

Раніше Дональд Трамп заявив, що США виходять з Паризької угоди по клімату.

За його словами, угоду не вигідно для США з нинішніми умовами. Він також пояснив, що при виконанні всіх положень угод до 2025 року США могли втратити 2,7 млн робочих місць.

Крім цього, Трамп пообіцяв провести нові переговори, щоб Паризька угода стала справедливою для американців.

Президент США також заявив, що держава припинить виконувати всі "необов'язкові" пункти Паризької угоди по клімату вже 1 червня.

Напередодні президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що вихід Сполучених Штатів Америки з Паризької кліматичної угоди займе кілька років.

"Американці не можуть просто залишити угоду про захист клімату. Містер Трамп вважає зворотне, оскільки він не знає подробиць", - заявив Юнкер на студентській конференції щодо майбутнього Європи, організованій асоціацією німецьких роботодавців BDA.

Нагадаємо, Меркель заявила, що не бачить в США надійного партнера при президентстві Трампа.