ua en ru

Миротворці ООН мають бути розміщені на всій території окупованого Донбасу, - Порошенко

Миротворці ООН мають бути розміщені на всій території окупованого Донбасу, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Україна виступає за розгортання повноцінної миротворчої місії ООН на Донбасі

Миротворці ООН мають бути розміщені на всій території окупованого Донбасу. Про це сьогодні під час щорічного послання у Верховній Раді України заявив президент Петро Порошенко.

"Ми виступаємо за розгортання повноцінної миротворчої місії ООН на Донбасі. Вона повинна бути розміщена на всій тимчасово окупованій території", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна передала генеральному секретарю Організації об'єднаних націй (ООН) і голові Ради Безпеки ООН офіційну позицію країни щодо миротворчої місії на Донбасі.

Згідно з документом, Україна виступає категорично проти присутності в контингенті миротворців від Російської Федерації (РФ), оскільки РФ є країною-агресором у конфлікті на Донбасі.

"Обов'язково в цій місії повинно буде зазначено, що вона буде перебувати на всій території Донбасу, в першу чергу на російсько-українському державному кордоні. Ще одне питання, принциповий для нас, це висновок до розгортання місії ООН усіх закордонних військ, а вони там одні - РФ", - заявляв пострпред України при ООН Володимир Єльченко.