ua en ru

У Раді виключають розміщення миротворців ООН тільки на лінії зіткнення на Донбасі

У Раді виключають розміщення миротворців ООН тільки на лінії зіткнення на Донбасі Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

Ірина Геращенко уточнила, що Україна пропонує ввести миротворців ООН на всю окуповану територію Донбасу

Про миротворців Організації об'єднаних націй (ООН) тільки на лінії зіткнення на Донбасі не може бути й мови. Про це заявила віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

Раніше сьогодні президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що РФ внесе в Раду безпеки Організації об'єднаних націй резолюцію про розміщення миротворців ООН на лінії розмежування на окупованому Донбасі для забезпечення безпеки працівників ОБСЄ.

"Путін у кращих традиціях гібридної війни намагається спотворити ідею українського керівництва щодо миротворців на Донбасі, перевернути все з ніг на голову. Він доручає своєму вірному міністру Сергію Лаврову подати резолюцію в Радбез ООН щодо миротворців на лініі зіткнення. Хвилиночку: лінія зіткнення стала лінією зіткнення через російську агресію. Для нас це лінія дотику, дотику з тимчасово окупованими мордором територіями, які ми обов'язково повернемо. Це лінія, яка має зникнути назавжди з української землі в день повернення контролю над кордоном. Це не український кордон, тому не може бути й мови про миротворців виключно вздовж лініі дотику", - написала Геращенко.

Вона підкреслила, що миротворців треба вводити на всю окуповану проросійськими бойовиками територію.

"Аби моніторити безпекову ситуацію і демілітаризацію, їх мандат має закінчуватися на українсько-російському кордоні. А це Ізваріно й інші пункти перетину державного українського кордону, а не Станиця Луганська чи Мар'їнка, як того дуже хочеться кремлівському вождю", - завершила Геращенко.

Нагадаємо, на думку Путіна розміщення сил ООН, які забезпечують безпеку місії ОБСЄ на окупованому Донбасі, піде на користь "вирішення проблеми на південному сході України".