ua en ru

Миротворча місія ООН повинна діяти на всій окупованій території, - Порошенко

Миротворча місія ООН повинна діяти на всій окупованій території, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Президент назвав конфлікт на Донбасі "гарячою війною"

Миротворча місії Організації об'єднаних націй повинна діяти по всій окупованій території. Про це в ході прес-конференції заявив президент України Петро Порошенко.

За його словами, за останню добу по Збройним силам України було випущено близько 300 хв. Глава держави зазначив, що конфлікт на Донбасі не "заморожений конфлікт, а гаряча війна".

Питання миротворців дуже складно. Майже 300 хв було випущено за останні 24 години з нашим Збройних силах ... Це не заморожена фаза конфлікту, це гаряча війна. Неможливо проводити якісь процеси, поки військові РФ вбивають українських солдатів на Сході. Миротворча місія ООН діяти на всій окупованій території", - підкреслив Порошенко.

Президент пояснив, що робота "блакитних беретів" на Донбасі змусить Росія вивести з території свої війська, а сепаратистів роззброїтися. Крім того, миротворчий контингент дозволить Україні взяти під свій контроль всю кордон і відновити гуманітарні місії по всій території Донбасу.

"В результаті початку роботи миротворців на Донбасі Росія буде змушена вивести свої війська, будуть роззброєні незаконні війська і взяті під контроль неконтрольовані ділянки кордону. А Україна зможе відновити свої гуманітарні місії, адже зараз на Донбасі - гуманітарна катастрофа", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, Фінляндія підтримує запропоновану миротворчу місію США на сході України та пропонує не звужувати коло країн, які здатні домогти Україні.