ua en ru

Мирний план дає можливість нарощувати обороноздатність України, - Порошенко

Мирний план дає можливість нарощувати обороноздатність України, - Порошенко Фото: Президент України Петро Порошенко

Виконання Україною мінських угод забезпечило певну деэсккалацию конфлікту

Дотримання мирного плану дає можливість нарощувати обороноздатність України. Про це сьогодні під час урочистого засідання Верховної Ради, присвяченого 70-й річниці перемоги над нацизмом в Європі, заявив Президент України Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Скільки б мене не критикували за мій мирний план, я з курсу не скручу, тому що відчуваю величезну, колосальну відповідальність за Україну. Цей курс єдино можливий і правильний, безальтернативний, тому що він дає можливість зберігати і примножувати нашу силу, нарощувати нашу з вами обороноздатність", - заявив Порошенко.

Він зазначив, що виконання Україною мінських домовленостей забезпечило певну деесккалацию конфлікту.

"І ми повинні скоординувати міжнародні зусилля всіх країн - наших партнерів, зусилля ОБСЄ, зусилля ООН для того, щоб наш ворог вогонь повністю припинив навіть зі стрілецької зброї. Щоб він вивів всю важку зброю, важку техніку, артилерію за кордон Російської Федерації, на територію РФ. І місця їх дислокації повинні бути відомі ОБСЄ. ОБСЄ повинна отримати право без будь-яких перешкод здійснювати свою контрольну місію", - додав Президент.

Раніше Порошенко заявив, що економічне зростання України розпочнеться на наступний рік після закінчення війни.