ua en ru

Мирні ініціативи РФ по Донбасу можуть бути прикриттям для посилення боїв, - Турчинов

Мирні ініціативи РФ по Донбасу можуть бути прикриттям для посилення боїв, - Турчинов Фото: секретар РНБО Олександр Турчинов

Обстановка в зоні АТО як і раніше залишається дуже напруженою, особливо на Маріупольському напрямку

Мирні ініціативи Російської Федерації можуть бути прикриттям для "посилення військового протистояння". Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передає прес-служба РНБО.

За словами Турчинова, обстановка в зоні проведення антитерористичної операції, як і раніше залишається дуже напруженою. Особливо секретар РНБО наголосив на великій кількості провокацій і посилення інтенсивності обстрілу на маріупольському напрямку.

"Навіть під час проведення переговорів у нормандському форматі обстріли українських позицій з боку російського агресора не припинялися", - зазначив Турчинов.

Додавши при цьому, що такі дії російсько-терористичних угруповань доводять нещирість заяв Путіна на міжнародних переговорах про припинення вогню і бажання врегулювати конфлікт на Донбасі.

"Українські військові готові до будь-якого розвитку подій. Позиції на лінії зіткнення зміцнені та утеплені. Всі спроби прорвати нашу лінію оборони російсько-терористичними угрупованнями - приречені", - підкреслив Турчинов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що загальну позицію по Донбасу мають всі учасники нормандського формату, крім РФ.