ua en ru

Світ повинен боротися з будь-якими проявами націонал-екстремізму, - Медведчук

Світ повинен боротися з будь-якими проявами націонал-екстремізму, - Медведчук Фото: Віктор Медведчук

Активізація деструктивних сил відбувається всюди, де вони не зустрічають протидії влади і суспільства. Таку думку висловив лідер Громадського руху "Український вибір – Право народу" Віктор Медведчук на своїй сторінці в Facebook.

"Трагічні події в Туреччині та Єгипті стали страшним нагадуванням про головну загрозу людству ― тероризм. Біль втрат і обурення кривавими злочинами екстремістів повинні об'єднати весь світ у боротьбі проти цієї чуми XXI століття. Для України ― країни, де політичні сили націоналістичного спрямування, відчуваючи вседозволеність, все більше піднімають голову (нагадаю, Київ у черговий раз відмовився підтримати резолюцію Генеральної Асамблеї ООН про боротьбу з героїзацією нацизму), проблема тероризму стає все гострішою. Безкарність націонал-екстремістів і потурання влади ведуть до розгулу екстремістських угруповань та ескалації насильства в країні", — написав політик.

За словами Медведчука, "націоналістичні рухи набирають сили, радикали проводять факельні ходи (як це було 11 грудня в Харкові)".

"Втім, активізація деструктивних сил відбувається всюди, де вони не зустрічають протидії влади і суспільства ― днями у польському Перемишлі на акції націонал-патріотичних організацій звучали агресивні антиукраїнські гасла. І це теж говорить про необхідність непримиренної боротьби з будь-якими проявами націонал-екстремізму на всіх рівнях як в окремих країнах, так і в світі в цілому", — робить висновок політик.