ua en ru

В МОЗ запевнили, що аптеки та лікарні забезпечені противірусними препаратами

В МОЗ запевнили, що аптеки та лікарні забезпечені противірусними препаратами Фото: в Україні аптеки та лікарні забезпечені противірусними препаратами

Також є домовленості із урядом Литви про направлення гуманітарної допомоги у вигляді препаратів "Реланза" і "Таміфлю" українському уряду

В Україні аптеки та лікарні забезпечені противірусними препаратами. Про це в ході брифінгу повідомив в. о. начальника Управління фармацевтичної діяльності та якості фармацевтичної продукції Міністерства охорони здоров'я Тарас Лясковський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Стосовно традиційних протигрипозних, противірусних препаратів, антибіотиків - ситуація абсолютно нормальна. Більшість з цих препаратів виробляється вітчизняними виробниками. Забезпечені, як аптечна мережа і, безумовно, лікарні усіх регіонів", - розповів Лясковський.

За словами представника МОЗ, на сьогодні стратегічний запас противірусного препарату "Таміфлю" розподілений по регіонам України.

"Стратегічний запас препаратів озельтамівіру наявний в регіонах, відповідно до розподілу. Мова йде орієнтовно про 2 тисячі 121 упаковку препарату "Таміфлю", - додав він та зазначив, що у 2013 та 2014 роках було використано не більше 2 тисяч упаковок відповідного препарату.

За його словами, 14 січня було проведено переговори з постачальниками препаратів "Таміфлю" та "Реланза". Відповідно, компанії готові постачати до аптечних мереж "Реланзу" уже 18 січня. Певну кількість препарату "Таміфлю" буде імпортовано за тиждень-півтора.

Також є домовленості із урядом Литви про направлення гуманітарної допомоги у вигляді препаратів "Реланза" і "Таміфлю" українському уряду.

"Міністром проведені переговори з країнами Євросоюзу. На сьогодні є домовленості з урядом Литви стосовно поставки гуманітарної допомоги цих двох препаратів в достатній кількості", - зауважив він та додав, що надходження відповідної гуманітарної допомоги можливе вже за тиждень-півтора.

Окрім того, за словами міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі, попри збільшення захворюваності на грип, в Україні буде запущено третій етап вакцинації проти поліомієліту з наступного тижня.

"Одне іншому не заважає і ми будемо продовжувати вакцинацію проти поліомієліту", - сказав Квіташвілі.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі запевнив, що в Україні немає епідемії грипу.

Вчора, 14 січня, повідомлялося, що в Україні від грипу з початку епідеміологічного сезону, 1 жовтня 2015 року по 10 січня 2016 року, померло 25 людей.