ua en ru

У МОЗ повідомили подробиці щодо звернення Супрун до НАБУ

У МОЗ повідомили подробиці щодо звернення Супрун до НАБУ Фото: Уляна Супрун (kmu.gov.ua)

НАБУ розслідує справу щодо пропозиції хабара Супрун

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) близько року розслідує справу щодо пропозиції хабара в.о. міністра охорони здоров’я Уляні Супрун. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МОЗ у Facebook.

"Близько року тривають слідчі дії щодо пропозиції хабара виконуючій обов’язки міністра охорони здоров’я України, доктору Уляні Супрун. Рік тому помічник одного з народних депутатів запропонував виконуючій обов’язки міністра хабар у вигляді квартири за використання службового становища для допомоги в отриманні медичним закладом певного дороговартісного обладнання. Наступного дня доктор Уляна Супрун звернулася до детективів НАБУ з заявою про ознаки злочину", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Супрун та її позаштатний радник впродовж року брали участь у слідчих діях для документації деталей.

Також повідомляється, що квартиру пропонувалось оформити на радника Супрун, який "зіграв роль довіреної особи".

"У наступних зустрічах з помічником народного депутата брав участь мер міста, який підтвердив пропозицію хабара квартирою", - йдеться у повідомленні.

Роз’яснення щодо звернення в.о. міністра охорони здоров’я до НАБУ Близько року тривають слідчі дії щодо пропозиції...

Опубліковано Міністерство охорони здоров'я України 14 березень 2018 р.

Нагадаємо, 7 березня поточного року детективи Національного антикорупційного бюро України провели обшуки у помічника лідера Радикальної партії Олега Ляшка Олександра Богачова у справі про пропозицію хабара Супрун. Обшуки також проходили у кабінеті міського голови Вишневого (Київська область) Іллі Дікова. Нібито Богачов від імені Дікова пропонував у вигляді хабара керівнику МОЗ квартиру.