ua en ru

У МОЗ розповіли про затверджені для закупівлі переліки медпрепаратів

У МОЗ розповіли про затверджені для закупівлі переліки медпрепаратів Фото: Ольга Стефанишина (Віталій Носач, РБК-Україна)

За словами Стефанишиної, номенклатури повинні бути затверджені максимально швидко

На даний момент в Україні затверджено 15 номенклатур (переліків препаратів), необхідних для закупівлі. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявила заступник міністра охорони здоров'я з питань євроінтеграції Ольга Стефанишина, яка з 11 січня курує в МОЗ закупівлі ліків.

"Затверджено 15 номенклатур. Зокрема, це закупівля медикаментів для дітей, хворих церебральним паралічем, резистентною формою ювенального ревматоїдного артриту, гемофілію. Крім того, приміром, затверджені номенклатури закупівель медикаментів для людей, що страждають на мукополісахаридоз, орфанними (рідкісними, - ред.) метаболічними захворюваннями і так далі", - сказала вона.

За словами Стефанишиної, номенклатури повинні бути затверджені максимально швидко. Зокрема, на даний момент з 40 номенклатур 15 вже пройшли громадське обговорення та були затверджені.

"Інші номенклатури перебувають у процесі підготовки. Я дуже сподіваюся, що до середини лютого ми затвердимо все номенклатури. Після цього приблизно місяць ми будемо збирати дані про потреби ліків, які затверджені у номенклатурах, з регіонів. Тому приблизно в березні ми вже зможемо почати передавати міжнародним організаціям закупівлі ліків за гроші держбюджету 2018 року. У цьому році в державному бюджеті на закупівлю ліків закладена така ж сума, як і в 2017 році, - 5,9 мільярдів гривень", - повідомила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в МОЗ розробляють електронну систему управління залишками медпрепаратів.