ua en ru

В Мінздраві розповіли, коли в Україні запрацює страхова медицина

В Мінздраві розповіли, коли в Україні запрацює страхова медицина Фото: міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі

Вартість страхового полісу залежатиме від кількості бажаючих застрахуватися та кількості послуг у "страховці"

Якщо Україна не перейде на сплату розрахунків за послуги, не введе протоколи лікування, страхову медицину ввести буде неможливо. Про це в ході брифінгу в Києві повідомив міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо ми будемо продовжувати фінансувати по койко-місцям, тобто залишати радянську модель, то страховки не буде. Якщо ми не перейдемо на сплату за послуги, тобто розрахунки за послуги, протокол лікування, які є і допрацьовуються, до цього ніяк не можливо ввести страховку", - розповів Квіташвілі.

Разом з тим, урядовець зазначив, що вартість страхового полісу залежатиме від кількості бажаючих застрахуватися та кількості послуг у страховому полісі.

"Я запитував різні страхові компанії, виходячи з цін і кількості людей, яких може застрахувати держава, мені говорили, що десь біля 130-150 доларів в рік, це буде на одну людину", - додав він та спрогнозував, що така вартість дозволила б державі застрахувати приблизно 20 млн людей.

Нагадаємо, Квіташвілі заявив, що має намір провести зустрічі з фракціями коаліції та переконати їх голосувати за його пропозиції щодо реформування системи охорони здоров'я.