ua en ru

В МОЗ розповіли, скільки коштів уряд виділить на екстрену медицину

В МОЗ розповіли, скільки коштів уряд виділить на екстрену медицину Фото: Уляна Супрун (РБК-Україна)

Супрун запевнила, що український уряд ставить охорону здоров'я у пріоритет

Уряд виділить майже 1 мільярд гривень на розвиток екстреної медицини у 2019 році. Про це заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун під час підписання меморандуму щодо співпраці між Китайською Народною Республікою та МОЗ України, пердає "Укрінформ".

Супрун зазначила, що український уряд ставить охорону здоров'я у пріоритет.

"Зокрема, й щодо трансформації екстреної медичної допомоги. На цю галузь у проекті бюджеті на 2019 рік вже закладено додаткові кошти - майже 1 мільярд гривень", - наголосила Супрун.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна в матеріалі "Екстренна реформа: як МОЗ змінить роботу швидкої допомоги" повідомлялося, що в першу чергу чиновники мають намір поліпшити ситуацію з наданням першої допомоги на місці пригоди. Приміром, таку допомогу можуть надавати свідки ДТП, які не мають медичної освіти. Для цього МОЗ ініціює обов'язкове навчання навичкам надання екстреної першої допомоги, а також буде введено статус екстреного медичного помічника (в концепції "екстрений медичний реагувальник", від англ. - emergency medical responder, - ред), які отримають відповідні сертифікати. Такими помічниками стануть пожежники, рятувальники, патрульні поліцейські і співробітники МВС, водії громадського транспорту, провідники, бортпровідники та кондуктори.

Також в коментарі Styler, Уляна Супрун повідомляла, що в Україні можуть запровадити медичну страховку.