ua en ru

У МОЗ розповіли, скільки за останні три роки українців померли від туберкульозу

У МОЗ розповіли, скільки за останні три роки українців померли від туберкульозу Фото: лікарня (УНІАН)

В Україні за три роки від туберкульозу померли близько 13 тис. осіб

В Україні за три роки від туберкульозу померли близько 13 тис. чоловік. Про це заявила завідувачка центру контролю за соціально небезпечними захворюваннями Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України Яна Терлеева, передає УНН.

"Якщо порівняти, тільки за три останніх роки від туберкульозу померли близько 13 тис. осіб, у 3,4 рази більше, ніж померли за цей час у зоні бойових дій АТО", - заявила Турлеева.

Терлеева зазначила, що смертність від туберкульозу в Україні зараз знаходиться на рівні 8,8% і зниження цього показника "це позитивний маркер, який прогнозує сприятливу тенденцію".

За її словами, подолання туберкульозу ускладнюється тим, що люди частіше хворіють на так звану мультирезистентну інфекцію (стійкий до більшості антибіотиків). З цієї причини рівень вилікуваних не досягає бажаних і рекомендованих показників, незважаючи на витрати на діагностику та лікування в обсязі 20 млн доларів, що вдвічі більше аналогічного показника минулого року.

Нагадаємо, 26 жовтня Міжнародний комітет Червоного Хреста передав Україні 150 доз противоботулинического імуноглобуліну і 200 доз імуноглобуліну проти правця.