ua en ru

У МОЗ підготували проект наказу щодо нового складу автомобільних аптечок

У МОЗ підготували проект наказу щодо нового складу автомобільних аптечок Фото: аптечка (flickr.com/Marcin Wichary)

Вміст аптечки переглядався востаннє 20 років тому

У Міністерстві охорони здоров'я України (МОЗ) підготували проект наказу щодо нового складу автомобільних аптечок. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

"Мотоциклетні, автомобільні та автобусні медичні аптечки мають бути оснащені засобами для надання першої допомоги при ДТП і не мусять містити будь-яких медичних препаратів. Відповідний проект наказу підготували у МОЗ і подали на погодження", - йдеться у повідомленні.

Нова аптечка міститиме інструкцію, як надавати першу допомогу при аваріях, та необхідні для цього засоби. А ліків в ній не буде, оскільки вони мають термін придатності, часто не оновлюються водіями і не стануть в нагоді при наданні екстреної допомоги не фахівцями.

"За статистикою, причиною приблизно 80% смертей внаслідок ДТП до приїзду бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги є масивна кровотеча. Тому до мінімальної комплектації аптечки передусім будуть входити необхідні засоби для зупинки кровотечі", - додають у відомстві.

Вміст аптечки переглядався востаннє 20 років тому.

Нагадаємо, 10 січня МОЗ України затвердило наказ, яким впроваджує міжнародну класифікацію первинної ланки медичної допомоги.