ua en ru

МОЗ наголошує на необхідності профілактики раку

МОЗ наголошує на необхідності профілактики раку Фото: профілактика раку (flickr.com/nona mohamed)

Кияни зможуть безкоштовно пройти обстеження

У Міністерстві охорони здоров'я (МОЗ) наголошують на необхідності профілактики раку та проводять низку заходів до Дня боротьби з цією хворобою. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Однією із ключових позицій у боротьбі проти раку є профілактика і рання діагностика. Доведено, що у третині випадків раку можна запобігти", - йдеться у повідомленні.

Сьогодні в МОЗ відкрили фотовиставку "Без рожевих окулярів". Проект організований жінками, які живуть з діагнозом "рак". Його метою є привернення уваги до профілактики цієї хвороби.

Своєю чергою, у КМДА повідомляють, що в комунальних закладах охорони здоров’я організовані освітні заходи, безкоштовні консультації та діагностичні процедури.

"Згідно з графіком, з 30 січня до 9 лютого 2018 року, усі охочі зможуть пройти огляд у лікарів: онколога, ендокринолога, гінеколога, дерматовенеролога, хірурга-онколога тощо. Необхідно усвідомлювати, що існує багато онкологічних захворювань - так звані візуальні форми раку, для діагностики яких не потрібне дороговартісне обладнання та складні дослідження", - зауважила директор Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

План-графік профілактичних заходів, присвячених Всесвітньому Дню боротьби з раком, розміщений на офіційному сайті КМДА:

Нагадаємо, у січні у МОЗ повідомили, що у 2017 році онкологією захворіло понад 140 тисяч українців.