ua en ru

МОЗ повідомив про спалах кору в Івано-Франківській області

МОЗ повідомив про спалах кору в Івано-Франківській області Ілюстративне фото (kyivcity.gov.ua)

В Івано-Франківській області на кір захворіли 53 дітини віком від 5 до 13 років

В Івано-Франківській області на кір захворіли 53 дітини віком від 5 до 13 років. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міністерства охорони здоров'я.

Як зазначається, причиною спалаху кору у селі Петранка стала низка грубих порушень, які у терміновому порядку має виправити департамент охорони здоров’я області.

"Із 53 дітей, які захворіли кором, 43 проходять лікування в місцевій амбулаторії, а 10 були госпіталізовані до інфекційного відділення Рожнятівської центральної районної лікарні у стані середньої важкості для стаціонарного лікування. Станом на сьогодні, 8 дітей уже виписано зі стаціонару", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у МОЗ повідомляють, що велике число дітей не було вакциновано і не включено у план вакцинації. Крім того, серед порушень називають відключення електроенергії у місцевому Центрі первинної медичної допомоги, що могло вплинути на якість вакцин, які зберігалися в холодильниках закладу. Також повідомляється про порушення правил проведення профілактичних щеплень та техніки введення імунобіологічних препаратів.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що у Вінницькій області через спалах кору в двох школах ввели карантин. Крім того, повідомлялося, що у Львові від кору померла трирічна дитина.