ua en ru

МОЗ: Сиренами та проблисковими маячками оснащені 90% автомобілів "швидкої допомоги"

На сьогоднішній день сиренами і проблисковими маячками забезпечені 90% автомобілів "швидкої допомоги". Про це на брифінгу заявив директор Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров'я України Володимир Юрченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щодо проблискових маячків і сирен... Ми цю проблему знаємо. Ми вивчили питання наявності коштів для проведення цієї роботи... проблискових маячків сьогодні у нас на обліку 3 тис. 27 штук. Якщо їх не вистачає, ми знаємо чому. Це старі автомобілі, яким більше 10 років... Це сьогодні у нас під контролем і 90% областей мають кошти, необхідні для того, щоб отримати дозвіл на їх використання", - сказав Юрченко, додавши, що вартість встановлення кожного такого засобу становить 68 грн.

Читайте також: МОЗ має намір забезпечити "тривожними кнопками" автомобілі "швидкої допомоги"

Він також повідомив, що проблеми з встановленням сирен і проблискових маячків з'явилися у зв'язку із заміною власника машин швидкої допомоги: "Тепер власник цих машин - центр екстреної медичної допомоги, а була власником центральна районна лікарня".

Також Юрченко повідомив, що на сьогоднішній день питання забезпечення машин швидкої допомоги проблисковими маячками та сиренами в Рівненській області врегульоване з ДАІ, проте через проблеми з їх забезпеченням, за даними директора департаменту охорони здоров'я Рівненської області, звільнений із займаної посади директор Рівненського центру екстреної медичної допомоги.