ua en ru

МОЗ просить виділити додаткові кошти на лікування громадян за кордоном

МОЗ просить виділити додаткові кошти на лікування громадян за кордоном Фото: МОЗ

На сьогодні прийнято рішень про оплату лікування за кордоном 75 осіб на суму більше 200 млн грн

Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) опрацьовує питання стосовно удосконалення процедури направлення громадян України на лікування за кордон, захворювання яких не лікуються на території України, а також зробити ці процеси більш прозорими. Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я України - керівник апарату Роман Василишин, йдеться у повідомленні прес-служби МОЗ.

"В першу чергу ми плануємо скоротити перелік документів, необхідних для взяття хворого на облік, чітко визначити перелік захворювань, які не лікуються в Україні та показані лише для лікування за кордоном, а також зробити систему більш відкритою і прозорою. Спрощення процедури дасть можливість виграти час, який є життєво необхідним для пацієнтів, а відкритість при прийнятті рішень – уникнення корупційної складової, а також можливих спекулювань на цій темі", - заявив Василишин.


Станом на сьогодні, за його словами, у межах доведених асигнувань Державного бюджету України на 2016 рік Комісією МОЗ України з питань направлення на лікування за кордон прийнято рішень про оплату лікування за кордоном 75 осіб на суму більше 200 млн грн, і ця сума повністю вичерпала річний план.

"Станом на 31 травня 2016 року на обліку перебувають ще 36 справ важкохворих громадян, які потребують такого лікування. З метою забезпечення громадян медичною допомогою за життєвими показаннями, яка не може бути надана у закладах охорони здоров'я України, МОЗ України вже звернулося до відповідних органів державної влади з клопотанням про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік", щоб передбачити додаткові видатки за бюджетною програмою КПКВК 2301360 "Лікування громадян України за кордоном", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ізраїль надасть Україні допомогу в питанні реабілітації військових, які постраждали в ході антитерористичної операції (АТО).