ua en ru

Ізраїль надасть Україні допомогу в питанні реабілітації військових

Ізраїль надасть Україні допомогу в питанні реабілітації військових Фото: Іванна Климпуш-Цинцадзе

Посол висловив сподівання, що Україна докладе максимум зусиль, щоб реалізувати цей спільний проект

Ізраїль надасть Україні допомогу в питанні реабілітації військових, які постраждали в ході антитерористичної операції (АТО). Про це домовилися віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе в ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Еліавом Бєлоцерковські, йдеться у повідомленні прес-служби Кабміну.

"Еліав Бєлоцерковські звернув окрему увагу Іванни Климпуш-Цинцадзе на два пріоритетні напрямки роботи Посольства Ізраїлю в Україні: психологічну допомогу людям, що страждають на посттравматичний синдром, і реабілітацію військових. Посол зауважив, що Ізраїль має унікальні знання та досвід у цих питання, які готовий передати Україні", - йдеться у повідомленні.


У цьому контексті, за його словами, особливу увагу займає проект центру, у якому б ізраїльські фахівці тренували українських медиків і надавали їм професійну підтримку протягом безпосереднього лікування пацієнтів. У такому центрі також планується запровадити гарячу лінію першої психологічної допомоги, наприклад, для учасників АТО.

"Посол висловив сподівання, що такий центр стане для України національним проектом і держава докладе максимум зусиль, щоб його реалізувати. Ізраїль, у свою чергу, готовий забезпечити такий центр технологіями, а його співробітників - спеціальними знаннями та тренуванням", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що полковник медичної служби ізраїльської армії Йором Клейн не став брати грошей за операцію, дізнавшись, що його пацієнт - українець, який є бійцем АТО.