ua en ru

МОЗ і поліція посилять захист працівників швидкої допомоги

МОЗ і поліція посилять захист працівників швидкої допомоги Фото: машина швидкої допомоги (РБК-Україна)

Міністерство охорони здоров'я України підписало меморандум про співпрацю з Нацполіцією

Міністерство охорони здоров'я України для посилення захисту працівників швидкої допомоги підписало меморандум про співпрацю з Національною поліцією. Про це повідомляла Facebook в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Бригади екстреної допомоги щодня працюють в дуже напружених умовах. І не тільки тому, що швидка допомога постійно бореться за життя пацієнта. Нерідко медики і самі стають пацієнтами, адже піддаються нападам з боку людей, яким хочуть допомогти", - повідомила Супрун.

Відзначається, що протягом 2013-2017 років в Україні було зареєстровано 543 злочини, скоєних проти життя та здоров'я медичних працівників при виконанні ними службових обов'язків, троє з яких померли.

Таким чином, меморандум з Нацполіцією підписаний, щоб "почати спільно налагоджувати якісне співробітництво і знайти дієві способи, щоб захистити медичних працівників".

Зазначено, що в рамках меморандуму будуть опрацьовані питання про можливості:

- супроводу медичного працівника, за його зверненням представниками Національної поліції;

- внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запровадження адміністративної відповідальності;

- розгляду питання про встановлення кримінальної відповідальності фізичних осіб за протиправні дії, а саме: загрози, нанесення тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості, посягання на життя, захоплення в заручники медичних працівників при наданні медичної допомоги

У МОЗ повідомили, що в понеділок, 1 жовтня, відбудеться перша робоча зустріч фахівців, де будуть обговорені заходи, які повинні бути здійснені в першу чергу.

Нагадаємо, 15 серпня в приміщенні гнійно-септичного відділення "Каменської міської лікарні №7" було скоєно напад на лікаря.