ua en ru

МОЗ підготував нову концепцію охорони здоров'я

Міністерство охорони здоров'я України підготувало концепцію нової системи охорони здоров'я.

Міністерство охорони здоров'я України підготувало концепцію нової системи охорони здоров'я. Про це на прес-конференції заявив глава відомства Олег Мусій.

"МОЗ України чотири місяці працював над презентацією нової концепції системи охорони здоров'я. У процесі підготовки концепції взяли участь кваліфіковані фахівці, експерти. У результаті ми маємо вже готовий документ", - заявив Мусій.

Він нагадав, що МОЗ підготував концепцію, згідно з дорученням Президента, а також рішення Кабміну про підготовку такого документа.

"Це концепція передбачає створення європейської та сучасної системи охорони здоров'я, відповідно до стандартів, які необхідно буде забезпечити в рамках підписання угоди про асоціацію з ЄС... При МОЗ створено публічну рада, робоча група з експертів, у тому числі іноземних, які продовжать роботу над документом, щоб підготувати стратегію нової системи охорони здоров'я. Через 3-5 місяців роботи групи буде підготовлена стратегія забезпечення нової системи охорони здоров'я. Також до кінця року ми плануємо вийти з остаточним цілісним документом, який буде схвалений, як громадськістю, так і експертами", - сказав він.

Мусій прогнозує, що нова система охорони здоров'я буде забезпечена вже через 3-5 років. "Принципово новим є те, що ми навмисно відійшли від необхідності реформування. Ми відштовхуємося від того, що необхідно створити нову систему, будувати її. Але тільки після побудови нової системи охорони здоров'я, стара система охорони здоров'я відімре просто через непотрібність. Тому жодного різкого "руйнування" діючої системи і звичних принципів не буде", - зазначив міністр.