ua en ru

МОЗ подав заявку на закупівлю 300 тис. аптечок для учасників АТО, - засміністра

Міністерство охорони здоров'я України подав заявку в європейське відділення Всесвітньої організації охорони здоров'я на закупівлю 300 тис. одиниць аптечок для учасників антитерористичної операції.

Міністерство охорони здоров'я України подав заявку в європейське відділення Всесвітньої організації охорони здоров'я на закупівлю 300 тис. одиниць аптечок для учасників антитерористичної операції. Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я України Василь Лазоришинець в рамках години запитань до уряду у Верховній Раді України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міноборони створив Штаб координації в межах АТО з регіонами... Забезпечується робота медичних служб, включаючи служби СБУ, МВС... Що стосується забезпеченням медичними аптечками, то ми подали заявку на закупівлю таких аптечок (для військових в межах АТО). Це заявка на 300 тис. одиниць в європейське відділення ВООЗ", - повідомив Лазоришинець.

Він також повідомив, що Моз подав заявку в організацію "Лікарі без кордонів" на забезпечення спеціальними мобільними 10 госпіталями, де можливо проводити операції прямо в умовах військових дій, навіть безпосередньо на полі бою.

"Але "Лікарі без кордонів" нам можуть надати тільки один такий госпіталь", - зазначив він.