ua en ru

МОЗ планує створити загальнонаціональний рейтинг випускників медуніверситетів

МОЗ планує створити загальнонаціональний рейтинг випускників медуніверситетів Ілюстративне фото (УНІАН)

За словами Лінчевського, такий рейтинг допомагатиме майбутнім медикам при виборі спеціальності

Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) України планує створити загальнонаціональний рейтинг випускників медичних університетів. Про це сьогодні під час презентації розвитку медичної освіти в Україні повідомив заступник міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Дотепер був дуже дивний механізм розподілу, який не має нічого спільного з компетенцією випускника, компетенцією майбутнього лікаря та місцем працевлаштування. Існування платної інтернатури, де інтерн платить за те, щоби працювати, говорить про повністю спотворену модель післядипломного навчання, коли майбутня спеціальність лікаря залежить від його теперішньої платоспроможності... Ми працюємо над тим, щоби створити загальнонаціональний рейтинг, справедливий, єдиний рейтинг випускників", - сказав він.

За словами Лінчевського, такий рейтинг допомагатиме майбутнім медикам при виборі спеціальності та місця проходження інтернатури.

"Майбутні лікарі, що найкраще склали державний кваліфікаційний іспит, мають пріоритет у виборі спеціальності, у виборі місця проходження інтернатури. Це логічно, справедливо і є чудовою мотивацією для майбутнього лікаря - вчитися впродовж шести років, бути кращим для того, щоби отримати омріяну спеціальність і омріяне місце роботи", - додав Лінчевський.

Нагадаємо, Лінчевський також повідомив, що Україна визнаватиме іноземні документи про післядипломну медичну освіту. Таким чином, з наступного року лікар може самостійно обирати місце післядипломної освіти.