ua en ru

МОЗ перегляне механізми міжнародних держзакупівель у разі необхідності, - Супрун

МОЗ перегляне механізми міжнародних держзакупівель у разі необхідності, - Супрун Фото: Уляна Супрун

Чиновниця запевнила у тому, що відомство готове співпрацювати з будь-якими правоохоронними органами в рамках перевірки закупівель

В міністерстві охорони здоров'я (МОЗ) готові переглянути документи, що регламентують механізми здійснення міжнародних закупівель лікарських засобів, у разі необхідності. Про це сьогодні під час брифінгу заявила виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає кореспондент РБК-Україна.

"Механізм прописаний у законодавстві, постановами і підзаконними актами МОЗ. Якщо виникає питання щодо тих підзаконних актів або наказів, тоді можна звертатися саме до Моз і ми можемо переглянути ці документи знову", - заявила Супрун. Вона також зазначила, що єдиною умовою з боку МОЗ повинна бути оперативність при прийнятті тих чи інших рішень.


"Але знову, щоб воно не затягувалося, тому що вже серпень і ми ще не підписали договору на 2016 рік. Ми не хочемо знову чекати до кінця року, щоб знову підписувати договори і пересилати гроші, тому що тоді буде проблема", - підкреслила Супрун.

В. про. міністра також заявила, що в міністерстві готові до співпраці з будь-якими правоохоронними органами у разі необхідності проведення перевірок дотримання законності при здійсненні міжнародних закупівель.

"Ми готові співпрацювати в будь-яких дослідженнях по цих справах, тому що, в нашому розумінні, зі сторони Crown Agents або інших міжнародних організацій не було зроблено нічого корупційного. Але з боку Моз, ми готові співпрацювати з будь-яким правоохоронним органом, щоб дослідити ці питання ", - додала Супрун.

Нагадаємо, МОЗ очікує затвердження списку ліків для закупівель міжнародними організаціями.