ua en ru

МОЗ оновив список країн "червоної зони": що змінилося

МОЗ оновив список країн "червоної зони": що змінилося Фото: люди в масках (РБК-Україна)

В "червону зону" потрапила Болгарія

Міністерство охорони здоров'я оновило список країн "червоної зони". Зокрема, в список потрапила Болгарія.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Всього в списку "червоної зони" знаходиться 61 країна. Серед них США, Вірменія, Бельгія, Ізраїль, Молдова, Росія, Білорусь, ОАЕ, Чорногорія, Казахстан, Франція, Боснія і Герцеговина, Азербайджан, Канада, Україна, Єгипет, Албанія, Болгарія, Чехія та інші..

В список "зеленої зони" потрапили Румунія, Сербія, Польща, Хорватія, Італія, Греція, Туреччина, Нідерланди, Кіпр, Швейцарія, Узбекистан, Австрія, Словенія, Угорщина, Норвегія, Німеччина, Словаччина, Естонія, Грузія, Латвія та інші.

МОЗ оновив список країн "червоної зони": що змінилося

Фото: країни "червоної зони"

Решта країн входить до так званої "зеленої зони".

Відзначимо, при в'їзді з країни "червоної зони" необхідно буде пройти обов'язкову двотижневу самоізоляцію. Для країн "зеленої зони" таке правило не діє.

Нагадаємо, громадяни, які в'їжджають в Україну з країн "червоної зони" можуть достроково завершити самоізоляцію, для цього необхідно отримати негативний ПЛР-тест на коронавірус в ліцензованій лабораторії ЦГЗ.

Раніше РБК-Україна писало, що Чорногорія спростила правила в'їзду для громадян з України, більше не потрібно мати негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус.

Крім цього з 8 липня поновилися регулярні перельоти з Києва до Дубай (ОАЕ).