ua en ru

МОЗ має намір закупити додаткові 11 автомобілів "швидкої" на зекономлені 8 млн грн

Міністерство охорони здоров'я України (МОЗ) заощадило близько 8 млн грн на закупівлі автомобілів швидкої медичної допомоги в листопаді 2013 р. і має намір закупити на виручені кошти додаткові 11 "швидких". Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Сьогодні, 16 грудня 2013 р., пройшла процедура розкриття пропозицій конкурсних торгів на закупівлю 11 автомобілів швидкої медичної допомоги на зекономлені державні кошти від попереднього тендеру. За результатами закупівель карет швидкої, МОЗ України вдалося заощадити 7 млн 964,5 тис. грн, на які було оголошено окремий тендер.

Дозакупівля машин "швидкої" була розбита на три лоти: №1 - один автомобіль типу А (автомобіль швидкої медичної допомоги для транспортування пацієнта), №2 - п'ять автомобілів типу В (автомобіль екстреної медичної допомоги) та лот №3 - п'ять автомобілів типу С (реанімобіль).

На перемогу за лотом №1 претендують компанії "Практика" та "Глобалавтогруп", які зажадали отримати за один автомобіль швидкої 519 тис. грн (на базі шасі Peugeot Boxer) та 521 тис. грн (на базі шасі "ГАЗ 32213") відповідно.

По лоту №2 за п'ять машин екстреної медичної допомоги ці ж компанії запропонували 3 247,5 тис. грн та 3 млн 265 тис. грн на зазначених базових шасі.

За реанімобілі на базі автомобіля Peugeot Boxer НВО "Практика" подала пропозицію у розмірі 4 млн 220 тис. грн, а ТОВ "СітіТранспортГруп" запропонував 4 млн 215 тис. грн, але на базі Renault Master.

Згідно з висновком комітету з конкурсних торгів МОЗ України, претенденти надали всі необхідні документи, а заявлені в документації автомобілі та медичне устаткування відповідають вимогам Національного стандарту.

"Наша компанія єдина, що запропонувала цінові пропозиції за всіма лотами, тому ми сподіваємося на перемогу хоча б в одному з них. Я переконаний, що Міністерство охорони здоров'я України зробило усе можливе, аби забезпечити рівні конкурентні умови учасникам", - наголосив представник компанії "Практика" Сергій Вілков, зауваживши, що МОЗ України провів ґрунтовну підготовку усієї необхідної документації відповідно до чинного законодавства.

Переможця буде визначено після чергового засідання Комітету з конкурсних торгів МОЗ України.

У розкритті пропозицій на закупівлю автомобілів швидкої медичної допомоги, окрім представників компаній, взяли участь представники ЗМІ та громадських організацій.

Нагадаємо, 4 листопада 2013 р. було оголошено результати тендеру, що проводив МОЗ України на закупівлю карет швидкої допомоги. Загалом на торги було подано 17 пропозицій від восьми виробників. У результаті - уперше за роки Незалежності одночасно буде придбано 1423 одиниці соціально необхідної техніки. Зокрема, це 148 автомобілів типу С (реанімобіль), 1 068 машини екстреної медичної допомоги типу В (в яких можна здійснювати інтенсивну терапію) та 207 одиниць автомобілів типу А (автомобіль швидкої медичної допомоги для транспортування пацієнта).