ua en ru

МОЗ наприкінці серпня запустить пілотний проект "Поліклініка без черг"

МОЗ наприкінці серпня запустить пілотний проект "Поліклініка без черг" Фото: австрійська поліція заарештувала підозрюваного місцевого жителя (AFP)

Інноваційний сервіс спочатку презентують у консультативній поліклініці Київської обласної клінічної лікарні №1 та Київському міському дитячому діагностичному центрі

У двох закладах охорони здоров'я в місті Києві наприкінці серпня стартує пілотний проект "Поліклініка без черг", завдяки якому українці незабаром зможуть забути про те, що колись годинами просиджували в черзі під кабінетом лікаря. Про це повідомили сьогодні у прес-службі Міністерства охорони здоров'я України (МОЗ).

Як зазначається, нова система допоможе пацієнтам записуватися на прийом до лікаря у будь-який доступний і найбільш зручний спосіб:

  1. через вікно реєстратури,
  2. телефоном,
  3. через мобільні додатки,
  4. по інтернету,
  5. за допомогою терміналів і інфоматиків у холі лікарні.

Передбачається, що агентом запису на прийом також зможе бути сам лікар. Зокрема, він призначає конкретний день і час, а далі система це відстежує і нагадує пацієнтові: перед прийомом він отримує телефонний дзвінок, а якщо не може відвідати поліклініку, то лікар бачить, що місце звільняється.

"Зараз переважно люди не мають свого лікаря. Вони дзвонять до знайомих і шукають лікарів. Але навіть якщо свій лікар є - потрібно прийти до поліклініки і годинами сидіти в черзі, щоб потрапити на прийом. Ми спостерігаємо за впровадженням у столиці стартапу "Поліклініка без черг", що заощадить людям час, крім того, таким чином можна буде побачити, які лікарі мають більше пацієнтів і, можливо, надають кращий рівень послуг", - зазначила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

Також автори проекту планують автоматизувати профогляди. Реєстратор має оптимізувати візити до лікаря, щоб людина не ходила декілька разів до поліклініки.

Вже наприкінці серпня стартап почне працювати в Консультативній поліклініці Київської обласної клінічної лікарні №1 та Київському міському дитячому діагностичному центрі.

Відзначимо, що проект "Поліклініка без черг" - один з переможців конкурсу Kyiv Smart City, який покликаний полегшити життя городян. У Міністерстві охорони здоров'я України стежити за впровадженням цього інноваційного проекту, щоб

Як наголосили в МОЗ, у разі успішного старту даний інноваційний проект буде поширений по всіх регіонах України.

Нагадаємо, проект "Поліклініка без черг" увійшов до топ-5 інфраструктурних стартапів за версією Kyiv Smart City і 1991 Open Data Incubator та отримав підтримку Київської міської держадміністрації.