ua en ru

МОЗ Китаю планує використовувати пошукову систему Baidu для визначення можливих спалахів захворювання на грип

Министерство здравоохранения Китая планирует использовать поисковую систему Baidu для определения возможных вспышек заболевания гриппом.

Міністерство охорони здоров'я Китаю планує використовувати пошукову систему Baidu для визначення можливих спалахів захворювання на грип. Про це повідомляє газета The Wall Street Journal.

Проект розробляється в рамках програми Baidu по роботі з великими даними, і, швидше за все, буде частково заснований на схожому проекті американського пошуковика Google - Google Flu Trends, запущеному в 2008 р. Спеціальна програма буде відслідковувати пошукові запити, що містять слова "грип", "висока температура" та інші, і визначати можливість виникнення спалаху захворювання на основі частоти запитів в тому чи іншому регіоні.

Як пояснили в Baidu, головним завданням перед розробниками стане розробка алгоритмів, за допомогою яких можна буде отримати відносно точні результати і уникнути проблеми, з якою зіткнувся Google. Використовувані американською програмою результати в підсумку дали занадто завищені цифри про кількість хворих на грип, і не змогли замінити статистику, зібрану лікарями. Проте в Китаї, де система медицини не так розвинена, як у США, а громадяни часто нехтують відвідуванням лікаря, Baidu може виявитися вкрай корисним у прогнозуванні спалахів грипу та інших вірусних захворювань.