ua en ru

МОЗ хоче через місяць внести зміни в систему закупівлі ліків

Міністерство охорони здоров'я хоче через місяць внести зміни в систему закупівлі ліків, щоб було можливо укладати договори з виробниками на кілька років. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми сподіваємося, що через місяць ми зможемо внести ще інші зміни в закупівлях, щоб у нас з'явилася можливість домовлятися вже з виробниками безпосередньо на нескольколетние рамкові договори, які нам дадуть можливість закуповувати медикаменти за зваженою ціною - це дуже вигідно для країни", - сказав він.

Він додав, що МОЗ хоче ввести систему електронних тендерів.

"Також ми будемо змінювати законодавство на користь того, що ми зможемо використовувати електронні тендери, які будуть скоро по всьому міністерству запущені. В травні місяці після переходу на глобальний бюджет, будемо запускати нову систему звітності, яка дасть нам можливість по всій країні побачити, яке у нас кількість послуг надано лікарняною мережею, що це за послуги, на яку кількість людей. В принципі ми починаємо статистику заново, тобто починаємо збирати статистику правильним методом, щоб у нас з'явився хороший базис для розрахунку послуг, які держава буде оплачувати... Ми ще будемо розвантажувати не тільки регулювання ліцензування, реєстрації медикаментів, але ще й імпорту медичного обладнання",- заявив Квіташвілі.

Нагадаємо, за словами Квіташвілі, перша державна закупівля ліків за новими правилами відбудеться вже у квітні.