ua en ru

Перша держзакупівля ліків за новими правилами відбудеться вже у квітні, - Моз

Перша держзакупівля ліків за новими правилами відбудеться вже у квітні, - Моз

Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі пообіцяв здійснити першу державну закупівлю ліків за новими правилами вже в квітні поточного року. Про це він заявив сьогодні в ході прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я сьогодні підписав наказ про розформування цих номенклатурних груп (які підбирали перелік ліків для держзакупівель, - ред.). Ми будемо працювати, як працюють нормальні європейські країни щодо закупівель - це буде абсолютно прозора і відкрита система, будуть дві експертні групи - місцева експертна група та міжнародна експертна група, яка нам допоможе зробити перелік тих лікарських засобів, які нам потрібні за принципом, що це входить в список ВООЗ, що ці ліки зареєстровані в Україні і що їх можна купувати за стандартами, які існують", - заявив Квіташвілі.

"Тому ми вкорочуємо процес, який в минулі голи тривав місяці і більше, до 5 місяців і у нас такий план, щоб вже у квітні зробити першу закупівлю, щоб ви всі побачили, як це можна робити без проблем і максимально відкрито і прозоро", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, МОЗ хоче, щоб Україна купувала медпрепарати через ООН.