ua en ru

У Мін'юсті розповіли про покидання одного з членів комісії з відбору співробітників НАЗК

У Мін'юсті розповіли про покидання одного з членів комісії з відбору співробітників НАЗК Фото: заступник міністра юстиції Севостьянова повідомила про вихід одного з членів комісії з тотбору співробітників НАЗК

Володимир Сущенко вийшов з конкурсної комісії у зв'язку з недовірою до Верховної Ради

Народний депутат Володимир Сущенко припинив роботу в конкурсній комісії з відбору членів Національного агентства з запобіганню корупції (НАЗК) з причини недовіри до Верховної Ради. Про це сказала заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова під час засідання конкурсної комісії з відбору кандидатів на роботу в понеділок, 6 червня, передає кореспондент РБК-Україна.

Наталія Севостьянова повідомила, що кандидат від Верховної Ради народний депутат Володимир Сущенко заявив про припинення роботи в конкурсній комісії.


"Інформую вас про те, що, що від 6 червня я заявляю про свій вихід з конкурсної комісії у зв'язку з недовірою до роботи Верховної Ради, яка мене делегувала", - повідомила Севостьянова з відкритого звернення Володимира Сущенко.

"Це не наше право, а наше зобов'язання звернутися до Верховної Ради (за напрямом нового представника - ред.)", - додала Севостьянова.

Члени комісії прийняли рішення просити Верховну Раду про заміну свого представника.

"У нас залишилося 19 кандидатів на цій стадії",- повідомила Севостьянова.

Відзначимо, що 4 члени НАЗКвже відібрані, комісії належить вибрати останнього кандидата. 15 серпня очікується початок роботи НАЗК.

"Прем'єр міністр встановив крайній термін - 15 серпня. Це початок роботи НАЗК. На цьому тижні у нас буде проходити міжвідомча робоча група з питання запуску роботи НАЗК", - сказала заступник міністра.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент призначив Горащенкова членом конкурсної комісії по відбору працівників НАПК.