ua en ru

Мін'юст зареєстрував постанову НКРЕ про розширення кола населення, яке сплачуватиме за електроенергією як для негазифікованих будинків

Міністерство юстиції України 28 квітня 2011 р. провело державну реєстрацію постанови Національної комісії регулювання електроенергетики України (НКРЕ) від 14 квітня 2011 р. № 627 "Про внесення змін до тарифів на електроенергію, що відпускається населенню і населеним пунктам, та затвердження змін до порядку застосування тарифів на електроенергію, що відпускається населенню і населеним пунктам". Про це повідомляє прес-служба НКРЕ.
Цією постановою НКРЕ, з урахуванням чисельних звернень від споживачів, обласних та районних рад щодо уточнення застосування норм розпорядження Кабінету міністрів України від 29 жовтня 2009 р. № 1324-р "Про додаткові заходи щодо енергозабезпечення населення, яке проживає в багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом" врегулювала застосування населенням тарифу на електроенергію в розмірі 21,54 коп. за 1 кВт.год (з ПДВ) незалежно від обсягів її споживання в окремому багатоквартирному будинку, який є не газифікованим, та в якому відсутнє або не функціонує централізоване теплопостачання, а не в населеному пункті (місті, селі, селищі) в цілому, як було раніше.
Підтвердження факту відсутності газифікації природним газом багатоквартирних будинків та відсутності або нефункціонування у зазначених будинках систем централізованого теплопостачання здійснюється на підставі акта, виданого державною інспекцією з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі.
Для цілей цієї постанови до багатоквартирних будинків належать житлові будинки з трьома та більше квартирами (будинки багатоквартирні масової забудови, будинки багатоквартирні підвищеної комфортності, будинки житлові готельного типу), крім гуртожитків, готелів, туристичних баз, таборів, будинків відпочинку, відокремлених житлових будинків садибного типу (міських, позаміських, сільських), вілл, дач, будинків для персоналу лісового господарства, літніх будинків для тимчасового проживання, садових будинків, а також спарених або зблокованих будинків з окремими квартирами, що мають свій власний вхід з вулиці, тощо.
Постанова набирає чинності з 01 травня 2011 р., але не раніше дня її офіційного опублікування. Вона має бути офіційно опублікована 30 квітня 2011 р. в газеті "Урядовий кур'єр".