ua en ru

Мін'юст, ВРЮ і ВКК проведуть перевірки суддів на предмет участі в політичних переслідуваннях

Міністр юстиції України Павло Петренко звернувся до Вищої ради юстиції та Вищої кваліфікаційної комісії з вимогою терміново провести перевірку діяльності суддів на предмет участі у політичних переслідуваннях.

Міністр юстиції України Павло Петренко звернувся до Вищої ради юстиції та Вищої кваліфікаційної комісії з вимогою терміново провести перевірку діяльності суддів на предмет участі у політичних переслідуваннях. Про це він заявив під час прес-конференції у Кабінеті міністрів України, повідомляє прес-служба Мін'юсту.

Петренко зазначив, що по окремих суддях Печерського, Шевченківського, Дарницького, Оболонського та Солом'янського районних судів м. Києва, які виносили неправосудні рішення, справи вже відправлені до Вищої кваліфікаційної комісії.

"Ми вимагаємо публічного розгляду справ цих суддів і підняття питання щодо їх відповідальності як дисциплінарної, так і кримінальної...Я сподіваюся, що Вища рада юстиції та Вища кваліфікаційна комісія дадуть неупереджену відповідь щодо тих фактів порушень прав і свобод громадян, які допускалися працівниками судової системи під час акцій протесту", - наголосив він.

Окрім того, міністр наголосив, що парламент має максимально швидко розглянути закон "Про відновлення довіри до судової системи".