ua en ru

Мін'юст внесе в Раду законопроект про переформатування керівництва НАЗК найближчим часом

Мін'юст внесе в Раду законопроект про переформатування керівництва НАЗК найближчим часом Фото: Павло Петренко

Буде створена нова система, в якій буде один керівник, а не колегії

Міністерство юстиції України внесе до Верховної Ради законопроект про переформатування керівництва Національного агентства по запобіганню корупції (НАЗК) найближчим часом. Про це сьогодні повідомив журналістам міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми внесемо після узгодження з громадськими організаціями проект закону, який передбачає переформатування всього органу, керівного складу. Створення нової системи, по якій буде один керівник, а не колегії, і, відповідно, введення системи зовнішнього аудиту і контролю діяльності керівництва НАЗК", - сказав міністр.

Нагадаємо, раніше Петренко повідомив, що нове керівництво Національного агентства по запобіганню корупції (НАЗК) може приступити до обов'язків вже в середині літа.

За його словами, попередньо планується, що законопроект з відповідними змінами буде розглянуто на засіданні уряду вже на наступному тижні і схвалений в парламенті в першому читанні до початку "місячних весняних канікул" - 14 квітня. Тоді, ймовірно, що до середини літа НАЗК зможе отримати нове керівництво.