ua en ru

Мін'юст: влада готова забрати всіх засуджених українців із Криму

Мін'юст: влада готова забрати всіх засуджених українців із Криму Фото: Наталія Севостьянова прокоментувала заяву РФ щодо ув'язнених в АРК

Офіційних документів на адресу української сторони щодо цього з РФ не надходило

Україна готова забрати всіх засуджених, які відбувають покарання у пенітенціарних установах анексованого Росією півострова Крим. Про це заявила заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова в ефірі телеканалу "Інтер" увечері 29 травня.

"Протягом двох років ми ведемо переговори з російською стороною, всіляко намагаємося забрати наших ув'язнених. І нас дуже здивувала заява нового омбудсмена РФ про те, що вони готові передати всіх ув’язнених у Криму. Можу публічно заявити, що ми зробимо все, аби забрати всіх і кожного, хто перебуває там в ув'язненні", - заявила чиновниця.


При цьому вона зауважила, що офіційних документів на адресу української сторони про готовність РФ передати ув'язнених із Криму не надходило, а протягом останніх 2 років навпаки - російська сторона всіляко опиралася такій передачі.

"Зараз ми будемо оперативно реагувати і вимагати виконання зобов'язань: в односторонньому порядку ми готові всіх забрати і забезпечити їм набагато кращі умови, ніж у Росії", - наголосила Севостьянова.

Нагадаємо, 26 травня Росія запропонувала Україні забрати громадян, які відбувають покарання у Криму.