ua en ru

Мін'юст звільнив керівництво Райківської виправної колонії

Мін'юст звільнив керівництво Райківської виправної колонії Фото: глава Мін'юсту Павло Петренко

Керівництво колонії звільнили після перевірки генпрокурора Луценка

Міністерство юстиції України звільнило керівництво Райківської виправної колонії в Житомирській області. Про це йдеться в повідомленні прокуратури Житомирської області.

"Під час перевірки генеральним прокурором України встановлено, що покращення стану законності та дотримання конституційних прав ув'язнених в установі не сталося. Я впевнений, що такий стан - наслідок неналежного виконання своїх обов'язків посадовими особами кримінально-виконавчої системи і відсутності принципової і наполегливої позиції прокурорів", - заявив прокурор області Любомир Вийтович.

Також повідомляється, що в Міністерстві юстиції України прийнято рішення про звільнення керівництва Райківської виправної колонії №73 .

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ порушила справу проти керівництва Райківської виправної колонії.

Зазначимо, в грудні генпрокурор Юрій Луценко відвідав цю колонію з перевіркою.

"500 засуджених. В лазні немає води. Їжу готують прямо в цеху, де рубають дрова. У штрафному ізоляторі немає скла у вікнах, теж немає води. У медпункті майже немає ліків. Вартість дня у кімнаті побачень - 700 гривень. Доступ до телефонного зв'язку не організовано. Держкар'єр, який повинен заробляти для поліпшення умов, під контролем ТОВ з депутатським дахом", - написав він у Facebook за підсумками перевірки.