ua en ru

Мінюст затвердив положення про підготовку арбітражних керуючих

Міністерство юстиції затвердило положення про систему підготовки арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів). Відповідний наказ підписав міністр юстиції Олександр Лавринович, передає прес-служба Мінюсту.

За словами міністра, обов‘язок організувати систему підготовки арбітражних керуючих та здійснювати ліцензування їх діяльності покладений на державний орган з питань банкрутства законом "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". (Мінюст визначено головним органом у системі центральних органів виконавчої влади з формування та забезпечення реалізації державної політики з питань банкрутства указом Президента України від 6 квітня 2011 року №395/2011).

Така підготовка полягатиме у проведенні навчальними закладами, які надають освітні послуги у сфері вищої освіти, курсів арбітражних керуючих. Підготовчі курси зможе пройти будь-яка фізична особа, що має повну вищу юридичну або повну вищу економічну освіту та стаж роботи за спеціальністю не менше трьох років.