ua en ru

Мін‘юст встановив 7-денний строк реєстрації приватної нотаріальної діяльності

Міністерство юстиції затвердило стандарт, за яким в Україні повинна надаватися адміністративна послуга з реєстрації приватної нотаріальної діяльності. Згідно з ним, строк реєстрації приватної нотаріальної діяльності не повинен перевищувати семи днів з дня подання заяви. Відповідний наказ, який підписав міністр юстиції Олександр Лавринович, набрав чинності сьогодні, 1 листопада, повідомляє прес-служба Мін‘юсту.
Послуга з реєстрації приватної нотаріальної діяльності повинна надаватися управліннями юстиції виключно на безоплатній основі.
Місцезнаходження органу, що реєструє приватну нотаріальну діяльність, має визначатися з урахуванням доступності, зокрема, з огляду на належне транспортне та пішохідне сполучення.
Наказ зобов‘язує управління юстиції надавати довідки та консультації громадянам з питань реєстрації приватної нотаріальної діяльності усіма доступними способами - безпосередньо в приміщенні управління, телефоном, а також розміщувати необхідну інформацію через мережу Інтернет, зокрема, на інтернет-сайтах управлінь юстиції.
Відмова у реєстрації приватної нотаріальної діяльності може бути оскаржена до суду в місячний строк з дня її одержання.