ua en ru

Мін'юст протягом двох років витратив у 5 разів менше коштів за міністерство зразка 2013 року

Мін'юст протягом двох років витратив у 5 разів менше коштів за міністерство зразка 2013 року Фото: Наталія Севостьянова

У 2013 році Мін'юст витратив 87 млн доларів

Міністерство юстиції України протягом 2014-2015 років витратило в 5 разів менше коштів, ніж у 2013 року. Про це під час прес-конференції заявила перший заступник Міністра юстиції України Наталія Севостьянова, передає кореспондент РБК-Україна.

"За два роки міністерством юстиції було витрачено в 5 разів менше, ніж міністерством юстиції 2013-го року", - повідомила вона.

За її словами, у 2013-му році Мін'юст витратив 87 млн доларів.

"У 2013 році попередники, якщо можна їх так назвати, витрачали в рік, саме в 2013 році, на функціонування міністерства юстиції, на всі його потреби 87 млн доларів на рік. За 2014-2015 роки разом, отже за два роки, міністерство юстиції під керівництвом Петренка Павла Дмитровича витратило 17 млн доларів", - повідомила вона.

Водночас Севостьянова уточнила, що 85% витраченої суми у 2013-му йшло на функціонування реєстрів.

"Майже 85% з цієї суми, яку колишнє Міністерство юстиції витрачало, воно витрачало на функціонування реєстрів", - сказала перший заступник міністра.

Наталія Севастьянова повідомила, що при колишньому керівництві міністерства ІТ-компанії отримували роялті за нібито розроблений продукт для функціонування реєстрів.

"Різні компанії ІТ нібито розробляли продукт для функціонування реєстрів, програмне забезпечення і отримували роялті за це", - зазначила вона.

Водночас, як запевнила перший заступник міністра юстиції, наразі 57% коштів йдуть на послуги юридичних радників.

"На сьогоднішній момент за рахунок економії в 5 разів більша частина наших витрат складають послуги на юридичних радників - 57% від загальної суми витрачаються міністерством, на другом місці - це функціонування реєстрів - 33% коштів", - сказала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мін'юст створить робочу групу щодо скасування Господарського кодексу.