ua en ru

Мін'юст: судове рішення по КПУ буде мати позитивні наслідки для всього українського суспільства

Мін'юст: судове рішення по КПУ буде мати позитивні наслідки для всього українського суспільства Фото: Павло Петренко

Окружний адміністративний суд міста Києва повністю задовольнив позов Міністерства юстиції до Комуністичної партії України і постановив зупинити діяльність КПУ. Відповідну постанову було прийнято сьогодні, 16 грудня 2015 року, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції.

В цей же день постановою Київського апеляційного адміністративного суду була залишена без задоволення апеляційна скарга на постанову Окружного адміністративного суду про відмову в задоволенні позову КПУ проти Міністерства юстиції. Представники Компартії в позові вимагали скасування наказу Мін'юсту від 23 липня № 1312/5. Цим наказом було затверджено правовий висновок Комісії з питань дотримання закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їхньої символіки", що підтверджує невідповідність символіки і статуту партії до вимог законодавства України, повідомили в прес-службі.

"Ми переконані, що ці судові рішення будуть мати виключно позитивні наслідки для всього українського суспільства. Ми проводимо реформи, ведемо боротьбу, як з побутовою корупцією, так і на місцях. Українське суспільство має базуватися на справжніх культурних цінностях нашого народу, жити в європейському правовому полі і не повторювати помилок минулого", - прокоментував на своїй Facebook-сторінці міністр Павло Петренко.

Зазначимо, позов Міністерства юстиції до Комуністичної партії України був поданий в рамках виконання закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їхньої символіки", враховуючи наказ Мін'юсту "Про затвердження Правового висновку Комісії з питань дотримання закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їхньої символіки".

Мін'юст: судове рішення по КПУ буде мати позитивні наслідки для всього українського суспільства