ua en ru

Мін'юст США розслідує питання про те, чи розголосив екс-глава ФБР секретні відомості, - WSJ

Мін'юст США розслідує питання про те, чи розголосив екс-глава ФБР секретні відомості, - WSJ Фото: Джеймс Комі (flickr.com Brookings Institution)

Міністерство юстиції США розпочало розслідування

Міністерство юстиції США приступило до розслідування питання про те, чи містяться у документах, що екс-глава ФРБ Джеймс Комі передав одному зі своїх знайомих, відомості. які не підлягають розголошенню. Про це повідомляє газета The Wall Street Journal.

За даними газети, Комі в одному з документів, в яких йдеться про його зустрічі з президентом Трампом, сам викреслив ряд відомостей, які вважав секретними, а другий документ залишив без змін. Проте вже після того, як він залишив посаду директора ФБР, інформації, що міститься в цій записці Комі, було надано гриф "конфіденційно".

Так, Генеральний інспектор міністерства юстиції країни приступив до розгляду питання про те, наскільки обґрунтовано засекречення цих матеріалів.

Зазначимо, Комі передав ці документи про зустрічі з Трампом журналістам через свого знайомого і визнав цей факт у минулому році в ході свідчень у Конгресі США.

За його словами, він вважав за необхідне довести інформацію до відома громадськості і розраховував на те, що це призведе до призначення спецпрокурора для розслідування тверджень про можливі контакти оточення Трампа з Росією.

Нагадаємо, раніше Джеймс Комі заявив, що Росія має компромат на президента США Дональда Трампа.

Комі керував розслідуванням можливих контактів між передвиборним штабом Трампа і Москвою до того, як в травні 2017 року був звільнений із займаної посади.