ua en ru

Мін'юст США підозрює іранських хакерів у атаці на телеканал, - WP

Мін'юст США підозрює іранських хакерів у атаці на телеканал, - WP Фото: хакерська атака (flickr.com/iabeta)

Американські правоохоронці проти оприлюднення інформації, яка може посилити тиск на конгресменів під час голосування щодо санкцій проти Ірану

Міністерство юстиції США в грудні має намір оголосити про початок кількох справ, фігурантами яких, у тому числі за звинуваченнями в хакерських атаках на телеканал HBO, стануть іранці. Про це повідомили кілька знайомих із ситуацією джерел, передає The Washington Post.

За інформацією видання, минулого місяця відповідні розслідування з метою їх подальшого оприлюднення були передані прокурорам з національної безпеки.

Відповідно до джерел газети, в органах правопорядку США стурбовані такими планами - деякі співробітники правоохоронних органів побоюються, що це може посилити тиск на законодавців, які незабаром повинні будуть ухвалити рішення щодо запровадження нових санкцій проти Ірану.

Крім того, зазначені плани Мін'юсту, на думку правоохоронців, можуть поставити під загрозу поточну слідчу роботу і ускладнити виявлення підозрюваних, які можуть через це залишити Іран.

Представник американського міністерства юстиції відмовився коментувати цю інформацію.

Нагадаємо, на початку листопада президент США Дональд Трамп продовжив на рік односторонні санкції проти Ірану, які були запроваджені в 1979 році.