ua en ru

Мін'юст США схвалив злиття німецької біржі Deutsche Boerse і американської NYSE Euronext

Антимонопольні органи Міністерства юстиції США заявили про згоду на об'єднання нью-йоркської фондової біржі NYSE Euronext і німецької біржі Deutsche Boerse, повідомляє Reuters.

Для того щоб угода вартістю в 9 млрд дол відбулася, німецькій стороні потрібно розлучитися з 31,5% акції американської фондової біржі Direct Edge (Нью-Джерсі), що займає четверте місце в США за обсягом торгів. У рамках договору, укладеного між двома біржами і Мін'юстом США, учасники угоди повинні відмовитися від управління і впливу на діяльність Direct Edge.

Проте на думку експертів, основна перешкода в справі покупки NYSE Euronext німецьким конкурентом ще попереду. Біржам буде потрібно схвалення угоди антимонопольними органами Євросоюзу, які вже висловили побоювання, що об'єднана біржа стане монополістом на ринку європейських деривативів з можливістю контролювати 90% всіх операцій в регіоні.

Представники Єврокомісії повідомили, що розглянуть можливість злиття двох бірж тільки в січні-лютому 2012 р.

Нагадаємо, в лютому 2011 р. NYSE Euronext домовилася про злиття з німецькою Deutsche Boerse, і на сьогоднішній момент вартість пропозиції Deutsche Boerse оцінюється в 9,4 млрд дол (за умовами угоди Deutsche Boerse обміняє 0,47 своєї акції на 1 акцію NYSE Euronext). Передбачається, що в результаті об'єднання двох операторів буде створена найбільша в світі біржова група за обсягами виручки та EBITDA. При цьому контроль в об'єднаному операторі отримають нинішні акціонери Deutsche Boerse, яким дістанеться 60% компанії.