ua en ru

Мін'юст США звинуватив Фірташа у підкупі чиновників для отримання доступу до титанових родовищ в Індії (оновлено)

Міністерство юстиції США заявило, що звинувачує бізнесмена Дмитра Фірташа, а також члена парламенту Індії і ряд інших чиновників у створенні міжнародної корупційної схеми.

Міністерство юстиції США звинувачує бізнесмена Дмитра Фірташа, а також члена парламенту Індії і ряд інших чиновників у створенні міжнародної корупційної схеми. Про це повідомляє Reuters.

Обвинувальний висновок було оприлюднено сьогодні, через три тижні після того, як прокурори повідомили, що планують вимагати в Австрії екстрадиції Фірташа до США.

У пред'явленому Фірташу обвинуваченні йдеться, що він, а також індійський депутат Рамачандра Рао, угорський підприємець Андраш Кнопп, громадянин України Сурен Геворгян і двоє комерсантів з Індії та Шрі-Ланки, брали участь у корупційній схемі, підкуповуючи індійських чиновників заради отримання доступу до копалин, зокрема, до титанових родовищ.

Починаючи з 2006 р. у якості хабарів індійським чиновникам було передано близько 18,5 млн дол. в обмін на отримання дозволу на розробку гірничодобувної шахти в індійському штаті Андхра-Прадеш.

Зазначимо, що група компаній Group DF вважає "абсолютно безпідставними звинувачення", висунуті голові ради групи Дмитру Фірташу. "Звинувачення абсолютно безпідставні. Зовсім не випадково, що США вимагають екстрадиції голови ради групи саме в той час, коли Дмитро Фірташ так потрібен в Україні для участі в економічних і політичних перетвореннях", - заявив виконавчий директор Group DF Роберт Шетлер-Джонс, дорікнувши при цьому австрійському правосуддю приховані політичні інтереси.

Раніше повідомлялося, що 21 березня австрійський суд відпустив Фірташа під заставу у 125 млн євро.

Нагадаємо, голова ради групи компаній Group DF, голова ради Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ був затриманий 12 березня у Відні за запитом Федерального бюро розслідувань США, яке підозрює його у хабарництві і злочинній змові. Слідство у його справі ведеться із 2006 р.