ua en ru

Мін'юст США і комітет Сенату перешкоджають один одному в розгляді справ з РФ, - CNN

Мін'юст США і комітет Сенату перешкоджають один одному в розгляді справ з РФ, - CNN Фото: США (tweeter.com/radiosvoboda)

Комітет верхньої палати Конгресу не гарантував спецпрокурору стенограми показань сина Трампа

Міністерство юстиції США і юридичний комітет Сенату Конгресу перешкоджають один одному у розгляді аспектів змови команди президента Дональда Трампа з РФ. Про це повідомляє CNN.

За інформацією видання, юридичний комітет верхньої палати Конгресу не дав гарантій надання спецпрокурору США Роберту Мюллеру стенограм показань, які давав минулого тижня син президента Дональд Трамп-молодший. Приводом для цього в свою чергу стала відмова Мін'юсту надати дозвіл двом співробітникам Федерального бюро розслідувань (ФБР) Карлу Гаттасу і Джеймсу Райбики дати свідчення юридичного комітету Сенату щодо обставин звільнення директора ФБР Джеймса Комі.

Крім того, голова комітету республіканець Чарльз Грасслі і старший демократ Дайенн Файнстайн неодноразово домагалися у Мін'юсту дозволу поговорити з двома агентами ФБР.

Після цього Грасслі і Файнстайн направили заступнику глави мін'юсту Роду Розенстайну лист з повторним проханням дозволити викликати двох співробітників ФБР, обіцяючи "обмежити тематику питань" до них. Однак такого дозволу знову не надійшло до заявленої дати - 1 вересня".

Противники Трампа неодноразово заявляли, що, звільнивши Комі, президент втрутився у розгляд справи з РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія розробила і передала адміністрації президента США Дональда Трампа план повної і швидкої нормалізації відносин між країнами.