ua en ru

Мін'юст США виключив переслідування журналістів за публікацію витоків інформації

Мін'юст США виключив переслідування журналістів за публікацію витоків інформації Фото: заступник міністра юстиції США Род Розенстайн (justice.gov)

Розенстайн розповів про політику щодо ЗМІ, які поширюють матеріали на основі конфіденційної інформації

Міністерство юстиції США виключає можливість кримінального переслідування журналістів, які публікували матеріали на основі витоків інформації з Білого дому. Про це в ефірі одного з телеканалів заявив заступник міністра юстиції США Род Розенстайн, передає NY Daily News.

"Ми будемо переслідувати тих, хто допускає витоки, а не журналістів. Ми стежимо за людьми, які скоюють злочини... Ми не переслідуємо журналістів за те, що вони виконують свою роботу", - заявив Розенстайн.

Він також додав, що США не можуть переслідувати працівників ЗМІ, чиї публікації на основі конфіденційної інформації "викликали ризик для національної безпеки". Крім того, Розенстайн підкреслив, що влада не переглядає політику щодо преси.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що генпрокурор США оголосив про початок боротьби з витоком даних з адміністрації Трампа. Зокрема, Джеф Сешнс зазначив, що за останні півроку відкрили стільки ж кримінальних справ у зв'язку з витоком секретної інформації, скільки за всі три попередні роки. Звинувачення по цих справах пред'явили вже 4 фігурантам.