ua en ru

Генпрокурор США оголосив про початок боротьби з витоком даних з адміністрації Трампа

Генпрокурор США оголосив про початок боротьби з витоком даних з адміністрації Трампа Фото: генпрокурор США Джеф Сешнс (flickr.com/Gage Skidmore)

У США значно зросло число кримінальних справ, пов'язаних з витоком інформації у ЗМІ

Генеральний прокурор США Джеф Сешнс оголосив про початок кампанії з боротьби з витоком даних з адміністрації президента Дональда Трампа в засоби масової інформації, передає NBC News.

За словами Сешнса, Мін'юст США розпочинає масштабну кампанію по боротьбі з витоком даних з адміністрації Трампа. Він також зазначив, що за останні півроку відкрили стільки ж кримінальних справ у зв'язку з витоком секретної інформації, скільки за всі три попередні роки. Сешнс також зазначив, що звинувачення пред'явили вже 4 фігурантам.

Крім того, генпрокурор США закликав чиновників дотримуватися професійної дисципліни.

"Ми офіційно попереджаємо майбутніх "джерел" - не робіть цього", - зазначив Сешнс і додав, що має намір залучити до розслідувань нового директора ФБР Крістофера Рея.

Також Сешнс розкритикував той факт, що секретна інформація надходить до "іноземних супротивників".

"Ми поважаємо і будемо поважати свободу слова, але вона не безмежна", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше стало відомо, коли в США оголосять про розслідування витоків з Білого дому. Зазначимо, президент США Дональд Трамп в останні місяці регулярно виступав з жорсткою критикою на адресу багатьох провідних ЗМІ, які, на його думку, публікують матеріали, що не відповідають дійсності, з посиланням на неіснуючі джерела.